top of page

Kemik Eksikliklerinin Hastadan Elde Edilen Blok Kemiklerle Onarımı

Dental implantlar ile diş eksikliklerinin telafisi planlanan hastalarda, yeterli kemik hacmi bulunmuyorsa ve bu durum yalnızca kemik tozu ve zarı yardımıyla telafi edilemeyecekse, hastanın kendi kemiğinden alınan blok halindeki parçaların bölgeye uygulanarak, kemik hacminin artırılması gereklidir.




Diş kaynaklı enfeksiyonlar, diş eti rahatsızlıkları, erken diş kayıpları gibi etkenler çene kemiklerinin bölgesel olarak genişlik ve yükseklik açısından, ciddi hacim kaybı yaşamasına yol açarak dental implantlar ile bölgenin tedavi edilebilmesine olanak vermemektedir. Bu durumda eğer kemik hacim eksikliği belirli düzeyin altındaysa kemik tozu ve zarından yararlanılarak bölgede yeni kemik oluşumu sağlanabilmektedir.


Kemik hacminin telafisinin yalnızca yapay kemik tozları ile mümkün olmadığı durumlarda, hastanın çene kemiklerinin uygun bölgelerinden kemik blokları alınarak ihtiyaç duyulan bölgelere nakil edilebilmektedir.

Bu sayede hastanın kemik hacmi genişlik ve yükseklik anlamında artırılarak bölgeye dental implantlar uygulanabilmektedir.



Çok ciddi kemik eksikliklerinde ise bu işlemler yine Ağız, Diş ve Çene Cerrahları tarafından genel anestezi koşullarında, hastanın vücudunun farklı kemiklerinden (örn. kalça kemiği) blok kemik parçaları alınması ile gerçekleştirilebilmektedir.

357 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page